Monoma
  • News
  • 24-2-2022

Van koninklijk landhuis tot levendig kantoorcomplex

Schæffergården, een landgoed met hotel en conferentiecentrum op slechts 15 kilometer ten noorden van het centrum van Kopenhagen, is door Monoma Denmark getransformeerd tot een levendig kantoorcomplex en aantrekkelijke woonruimten voor studenten.

Van koninklijk jachthuis...

Het landgoed ligt in een chique wijk, omgeven door natuur, met een park en een grote vijver net buiten de deur. Het hoofdgebouw van het landgoed is een landhuis dat in 1756 werd gebouwd en oorspronkelijk diende als buitenhuis voor leden van de Deense koninklijke familie die in het nabijgelegen bos op jacht gingen.

In 1948 werd het landgoed aangekocht door de Stichting voor Deens-Noorse Samenwerking, die het complex nog steeds in bezit heeft. Het landgoed is in de loop der jaren aanzienlijk uitgebreid met o.a. hotel- en conferentiefaciliteiten. Onlangs moesten het hotel en het conferentiecentrum de deuren echter sluiten als gevolg van de wereldwijde coronapandemie, en besloot de eigenaar de plannen voor de toekomstige activiteiten in het pand aan te passen.

... tot levendig kantoorcomplex

Ons team in Denemarken ging in gesprek met de eigenaar en stelde een op maat gesneden plan op om 2.500 m2 aan hotel- en conferentiecentrumfaciliteiten om te vormen tot een levendig kantoorcomplex en aantrekkelijke woonruimten voor studenten. Een van de gebruikers van het nieuwe kantoorcomplex is onze Monoma vestiging in Denemarken.

De Stichting beheert nog steeds het historische deel van het pand en voert haar culturele activiteiten uit op het landgoed, naast het nieuwe kantoorcomplex en jongerenaccommodatie die door ons zijn gecreëerd.

Laatste nieuws