Mosaic World
  • News
  • 19-6-2024

Mosaic World, ZIG en iqbi bundelen krachten voor duurzaam bewustzijn

Mosaic World, ZIG en iqbi gaan samenwerken om huurders bewust te maken van hun energieverbruik. Hiervoor zal iqbi data over energieverbuik in de Mosaic World wooncomplexen in Nederland automatiseren, visualiseren en monitoren.

Data stimuleren bewoners

Plaza Resident Services, verantwoordelijk voor het property en assetmanagement van de Mosaic World vastgoedportefeuille, werkt al samen met ZIG, en biedt huurders hiermee 24/7 online toegang tot relevante huurders-informatie, zoals complexinformatie maar ook rekeningoverzichten. Door de samenwerking met iqbi, een specialist op het gebied van slimme meters en het verwerken van data, krijgen huurders inzicht in hun eigen relatieve energieverbruik, wat kan helpen om efficiënter om te gaan met energie.

“We willen hiermee snel en eenvoudig afwijkingen in het energieverbruik detecteren en zo verrassingen in de jaarnota’s voorkomen. Tegelijkertijd moedigt de beschikbare data huurders aan om verspilling te voorkomen en daarmee kosten te verlagen”, legt Patrick Dillen, directeur Property Management Mosaic World uit. “Bovendien zorgen de slimme meters ook voor nog nauwkeurigere en huurcommissie-compliant meetdata.”

Door deze gezamenlijke aanpak toe te passen op haar gehele Nederlandse vastgoedportefeuille zet Mosaic World weer een stap vooruit in energiebeheer en duurzaamheid. De samenwerking tussen Mosaic World, ZIG en iqbi sluit dan ook perfect aan bij Mosaic World’s visie van het realiseren van duurzame connecties met bewoners, klanten en de omgeving.