Mosaic World
  • Blog
  • 15-5-2024

Samen deadlines halen, samen lachen, en samen werken bij de afdeling Finance van Mosaic World

Een van de grootste ondersteunende afdelingen binnen Mosaic World is de afdeling Finance, waar verschillende collega’s verantwoordelijk zijn voor een goede financiële afhandeling van betalingen naar en van bewoners, partners en klanten in verschillende landen. Een van deze collega’s op deze afdeling is Revanney, inmiddels ruim 2,5 jaar werkzaam als financial administrator.  

Doorgroeimogelijkheden 

Na een opleiding in de richting accountancy begon Revanney zijn loopbaan bij Mosaic World. “Dit is mijn eerste echte ‘grote mensen’ baan, om het zo te zeggen.” Als snel merkte Revanney dat hij bij Mosaic World volop kansen zou krijgen om zichzelf te ontwikkelen en door te groeien binnen de organisatie.  “Stapsgewijs heb ik steeds meer verantwoordelijkheden gekregen. Dit gaat heel natuurlijk en geleidelijk, en ik krijg voldoende ondersteuning van collega’s en leidinggevende om mezelf te blijven ontwikkelen en door te groeien.” 

Inmiddels is Revanney als financial administrator verantwoordelijk voor het crediteuren- en debiteurenproces. “In mijn dagelijkse werk heb ik zakelijk contact met onze klanten over betalingen. Omdat er verschillende merken onder Mosaic World vallen, heb ik ook te maken met veel verschillende afdelingen en collega’s. Dit maakt mijn baan erg divers en afwisselend.”  

“Er gaat geen dag voorbij dat er niet wordt gelachen op de afdeling!”

Open cultuur 

Wat hem daarbij echt opvalt is de informele en open cultuur bij Mosaic World. “Ik kan bij iedereen binnenlopen met een vraag en collega’s zijn dan ook meteen bereid om je te helpen. Dit heeft me echt positief verrast. Ook dat je echt open en eerlijk naar elkaar mag zijn. Samen werk je aan eenzelfde doel, en dan is het fijn dat iedereen gewaardeerd en betrokken wordt.” 

Omdat je met sommige collega’s bijna 8 uur per dag doorbrengt is de onderlinge sfeer erg belangrijk. Voor Revanney speelt humor daarbij een grote rol. “Humor zorgt voor een goede sfeer binnen ons team. Er gaat echt geen dag voorbij dat er niet wordt gelachen op de afdeling. En gelukkig is er ook de ruimte om af en toe iets spontaans, iets geks, of iets anders te doen zodat die sfeer goed blijft.” 

Een van die initiatieven is Mosaic World Active, waarbij iedere maand collega’s met elkaar een andere sport gaan beoefenen. “Ook hebben we een lunchclub. Iedere twee weken maakt een groepjes van 3 collega’s een lekkere lunch voor ruim 40 collega’s. Op zo’n manier samen lunchen draagt echt bij aan de gezelligheid en collegialiteit. Je leert zo collega’s op een andere manier kennen, ook de collega’s waar je in je dagelijkse werk minder mee te maken hebt.” 

Uitdagingen 

Zoals bij iedere Finance afdeling is de maandafsluiting ook bij Mosaic World een drukke periode. Voor Revanney juist een erg leuke periode. “Als afdeling hebben we dan een paar dagen om de boekhouding van verschillende entiteiten over die maand af te ronden. Dit kan soms behoorlijk druk en stressvol zijn, met onverwachte uitdagingen en lange dagen. Maar juist die uitdaging maken mijn werk zo interessant. Als je er dan samen in slaagt om alles op tijd af te hebben, geeft dat echt een boost!” 

Een vergelijkbare uitdaging waar Revanney met een trots gevoel op terugkijkt is zijn rol in het opzetten van de Finse administratie. “Toen ik net in dienst kwam kreeg ik een groot deel van de Finse administratie onder mijn hoede. Totdat we een collega kregen die vanuit ons Finse kantoor alles overnam was dit echt mijn kindje. Dat is wel een van de projecten waar ik echt trots op ben.”


Word jij onze nieuwe collega? 

Ben jij, net als Revanney, op zoek naar een uitdagende baan met volop doorgroeimogelijkheden?

Mochten we je binnenkort als nieuwe collega verwelkomen, dan heeft Revanney nog een waardevolle tip voor je. “Wees jezelf en ben niet bang om bij collega’s binnen te lopen als je ergens vastloopt. Ze willen je echt helpen, en het geeft je meteen een goed beeld van de verschillende functies binnen de organisatie.”