B-Right Urban Living
  • News
  • 1-8-2023

In een klap 600 nieuwe woningen erbij in Amsterdam-Zuidoost

Met de oplevering van de complexen Hillside en De Flier heeft Amsterdam-Zuidoost er in een keer ruim 600 nieuwe woningen bij. Door de herontwikkeling van het voormalige belastingkantoor aan de Flierbosdreef en de transformatie van het kantorenpark Amstel III draagt onze divisie B-Right Urban Living bij aan het ontwikkelen van een vernieuwde, dynamische leefomgeving in Amsterdam-Zuidoost.

Hillside

Het kantoorgebied Holendrecht – Amstel III wordt momenteel getransformeerd naar een gemengd gebied met wonen, werken en recreëren voor verschillende doelgroepen. Het project Hillside wordt gezien als een landmark project, en is één van de eerste kwaliteitsimpulsen in dit gebied.

Het voormalige kantoorgebouw aan de Paasheuvelweg 17 is hiervoor getransformeerd en gekoppeld aan een nieuwe woontoren van 58 meter. In totaal zijn hiermee zo’n 230 woningen gerealiseerd. Boven op het getransformeerde kantoor zijn bovendien twee nieuwe parkeerlagen gerealiseerd die bereikbaar zijn met een autolift.

Voor de bewoners van het complex zijn gemeenschappelijke voorzieningen gerealiseerd op de begane grond. Hier vind je de onder andere de complexbeheerder, de wasserette, en de multifunctionele lounge. Deze gemeenschappelijke voorzieningen stimuleren de sociale interactie tussen de bewoners.

In de plint van de nieuwbouwtoren is bovendien een horecaruimte gerealiseerd met overdekt terras, waardoor het complex ook voor omwonenden van toegevoegde waarde is.

De Flier

Dit in 2001 gebouwde kantoorpand was oorspronkelijk in gebruik door de Amsterdamse Belastingdienst. Het pand is gelegen op de hoek van de Bijlmerdreef en de Flierbosdreef in Amsterdam Zuidoost.

B-Right Urban Living is erin geslaagd een verouderd, leeg gemeentekantoor een tweede leven te geven door het compleet te transformeren naar permanente woonruimte met zo'n 400 woningen. Om dit te realiseren hebben we twee verdiepingen toegevoegd aan het pand. Het gebouw is van binnenuit volledig gestript en gerenoveerd. Daarmee is het kwaliteitsniveau van het woongebouw nagenoeg gelijk aan nieuwbouw. De appartementen voldoen aan Energielabel A, A+ en A++.

De bewoners kunnen gebruik maken van een gemeenschappelijke royale lounge met terras, werk- en zitplekken en een wasserette. Bovendien is er een inpandige bioscoop gerealiseerd. Ook hier dragen we bij aan de sociale interactie tussen de bewoners door het toevoegen van deze gemeenschappelijke voorzieningen. In de plint van het complex is ruimte voor horeca, maatschappelijke functies en een commerciële ruimte. Een deel hiervan is verhuurd aan de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Tijdens de transformatie van het complex is het ons gelukt om zowel de bibliotheek, en het aangrenzende “Hostelle”, actief en in gebruik te laten, zodat de impact op hun werkzaamheden minimaal waren.

Beide projecten zijn een gezamenlijke ontwikkeling van Doniger Urban Developments en Mosaic World, en zijn recent opgeleverd. Inmiddels zijn alle woningen overgedragen aan Plaza Resident Services die het verdere beheer van de complexen op zich zal nemen.

Laatste nieuws