Monoma
  • News
  • 13-4-2022

Gemeente Tilburg en Monoma Nederland werken samen bij opvang Oekraïense vluchtelingen

Monoma Nederland heeft voor gemeente Tilburg invulling gegeven aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen op de opvanglocatie in het voormalige GGD-gebouw aan de Ringbaan-West.

Monoma werkt al geruime tijd samen met gemeente Tilburg, en het voormalige GGD-gebouw stond daardoor al enige tijd onder beheer bij Monoma. Echter, in verband met de pandemie werd het gebouw de afgelopen periode ingezet als GGD-testlocatie. Nadat de GGD eerder dit jaar weer vertrok uit het gebouw werd het opnieuw klaargemaakt voor leegstandsbeheer. Net voordat de nieuwe bewoners konden intrekken, liet gemeente Tilburg weten dat het gebouw gebruikt zou gaan worden als opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen, waarna men Monoma benaderd heeft om het beheer van het gebouw op zich te nemen. Dit beheer beperkt zich niet alleen tot het beheer van de verschillende woonruimtes in het voormalige GGD-gebouw aan de Ringbaan-West, maar zal onder andere ook de beveiliging van het gebouw, de catering, en het organiseren van sociale activiteiten omvatten.

"Aangezien we al samenwerkten met gemeente Tilburg op het gebied van het beheer van tijdelijk leegstaand vastgoed was de link snel gelegd. Wij hebben de kennis en ervaring om snel te kunnen schakelen en van een gebouw, zoals het voormalige GGD-gebouw, een geschikte opvanglocatie te maken", aldus Patrick Dillen, directeur Property Management Nederland.

In opdracht van gemeente Tilburg heeft BAM FM het gebouw verbouwd en heeft Monoma de opdracht voor het beheer van de locatie gekregen. Hierbij is Monoma verantwoordelijk voor het huismeesterschap, de beveiliging, de schoonmaak en de catering.

Het gebouw kan uiteindelijk ongeveer 160 vluchtelingen opvangen, waarbij ieder gezin een eigen verblijfsruimte heeft. De keukens, doucheruimtes en toiletten zijn voor gezamenlijk gebruik. Inmiddels hebben de eerste vluchtelingen hun intrek genomen in het gebouw, waar zij kunnen verblijven zolang de situatie in Oekraïne dat vereist.

Laatste nieuws