Mosaic World
  • News
  • 3-7-2023

Eindhovense scholieren geven winkelcentrum Kastelenplein weer uitstraling

Om de uitstraling van winkelcentrum Kastelenplein in Eindhoven te verbeteren, hebben eigenaar Mosaic World en vastgoedontwikkelaar FiMek estate samengewerkt met scholieren van verschillende Eindhovense basisscholen. Deze samenwerking heeft geleid tot enkele initiatieven om zowel het leegstaande saunacomplex als de levendigheid in het winkelcentrum aan te pakken.


Spelen met Kastelen

Met als doel extra bezoekers naar het winkelcentrum te trekken en de levendigheid te vergroten, is de actie "Spelen met Kastelen" van start gegaan. Leerlingen van zeven Eindhovense basisscholen hebben kartonnen kastelen mogen versieren naar eigen inzicht en creativiteit. De resultaten zijn tentoongesteld in het winkelcentrum, waar bezoekers konden stemmen op hun favoriete ontwerp. Op 3 juli vond een feestelijke bijeenkomst plaats waarbij de winnende scholen bekend werden gemaakt en een cheque ontvingen uit handen van wethouder Stijn Steenbakkers.

Graffiti-kunstwerk

Op dezelfde middag hebben wethouder Stijn Steenbakkers, een Eindhovense graffitiartiest en enkele leerlingen de eerste aanzet gegeven voor een groot graffiti-kunstwerk dat de buitenzijde van het saunacomplex zal verfraaien. Ook bij dit initiatief is input gevraagd van leerlingen van basisscholen uit de buurt. In samenwerking met het Eindhovense urban culture platform EMOVES is er een kleurplatenwedstrijd uitgezet, waarbij basisschoolleerlingen hun eigen ideeën en inspiratie konden leveren voor het uiteindelijke kunstwerk. Op 14 juli zal het kunstwerk 'onthuld' worden, waarbij enkele leerlingen samen met de kunstenaar het laatste stuk van het kunstwerk zullen aanbrengen.

Toekomstplannen

Mosaic World heeft afgelopen najaar zowel het Kastelenplein als het aangrenzende saunacomplex verworven. Samen met vastgoedontwikkelaar FiMek estate worden er plannen gemaakt om het winkelcentrum en de directe omgeving nieuw leven in te blazen, met onder andere de realisatie van ten minste 800 nieuwe woningen. Hoewel de herontwikkeling nog enige jaren in beslag zal nemen, zetten Mosaic World en FiMek estate samen met de gemeente Eindhoven nu al stappen om de uitstraling van het winkelcentrum te verbeteren en het een fijne en veilige plek te laten zijn om te verblijven en te ontmoeten.

Laatste nieuws