Monoma
  • News
  • 27-1-2022

Betrokken bewoners zorgen voor een veilige en schone woonwijk

Het Tuinstraatkwartier in De Bilt is een oude, geliefde woonwijk. Je vindt er gezellige woonerven, volgroeide bomen, oude gevels en vooral veel betrokken bewoners. Maar de 179 woningen vertonen – mede door de leeftijd – wel wat gebreken. Denk aan vocht en tocht, maar ook aan asbest en inbraakveiligheid. Woonstichting SSW, de gemeente en huurders werken dan ook aan een toekomstplan waarin de woningen verbeterd worden, terwijl de mooie wijk behouden blijft.

Dat plan is nog in de maak. Want de woonstichting is er nog niet helemaal uit: gaan ze slopen, renoveren of juist een combinatie daarvan toepassen? In de tussentijd is er verloop in de wijk, maar nieuwe, reguliere huurcontracten afsluiten kan natuurlijk niet meer. Hoewel de woonstichting de leegstand die daaruit voortkomt een belangrijk aandachtspunt vindt, is het vooral de lokale community die ze in stand wil houden. Daarom verzorgen wij beheer op basis van de leegstandswet.

Mensenmix

Momenteel beheren we zo’n 45 van de 179 woningen in de wijk. Dat aantal gaat – logischerwijs – nog groeien. Belangrijk daarbij is dat we zorgen voor een optimale mix tussen de tijdelijke en reguliere huurders om de sociale cohesie van de wijk te behouden. Juist de mensen die bij Monoma passen, passen bij deze uitdaging. Het zijn betrokken bewoners, die zich ondanks de tijdelijkheid van het verblijf graag inzetten voor de wijk.

Groen, groener, groenst

De betrokkenheid bij de wijk werd bijvoorbeeld eind oktober duidelijk. Toen organiseerden we, in samenwerking met Woonstichting SSW, gemeente De Bilt, reguliere en tijdelijke bewoners, een Groendag met als doel om samen goed voor de wijk te zorgen. De groenvoorzieningen in het Tuinstraatkwartier werden door de deelnemers flink onder handen genomen en aan het eind van de dag stond de wijk er dan ook weer een stuk fraaier bij. Het zijn dit soort initiatieven die ervoor zorgen dat iedereen met plezier in een wijk woont, of het nu voor lange of voor korte tijd is.

Dit inspireert ook om samen andere leuke dingen te doen.

BEWONER TUINSTRAATKWARTIER

Laatste nieuws