B-Right Urban Living
  • News
  • 29-9-2023

Betaalbaar wonen in het centrum van Sittard met de oplevering van 65 studio’s door B-Right Urban Living

B-Right Urban Living zal in december 2023 de eerste fase van haar project aan het Stationsplein in Sittard opleveren, met 38 betaalbare studio's. De tweede fase, een bouwblok met 27 betaalbare studio's aan de nabijgelegen Bergstraat, zal naar verwachting begin 2025 worden opgeleverd. Moedermaatschappij Mosaic Microliving zal de 65 sociale huurwoningen in het centrum van Sittard aan haar portfolio toevoegen.

De huizenmarkt in Nederland staat onder druk en stijgende rente- en bouwkosten zorgen voor vertraging of afstel bij veel bouwprojecten. Ondanks deze uitdagende omstandigheden is B-Right Urban Living erin geslaagd om 65 betaalbare studio's aan het aanbod in Sittard toe te voegen. Terwijl lokale starters en jongeren te maken hebben met lange wachtrijen bij de woningbouwverenigingen en door de hogere rente geen kans maken op een koopwoning, helpt B-Right Urban Living deze doelgroep door betaalbare huurwoningen aan te bieden.

"Met de aankomende oplevering van fase 1 en later van fase 2, zorgen we voor 65 betaalbare huurwoningen voor een doelgroep die het op dit moment erg moeilijk heeft. Ook in Sittard neemt het aantal huishoudens toe. We beseffen dat het een druppel op een gloeiende plaat is, maar we proberen op deze manier ons steentje bij te dragen aan de oplossing van de woningnoodcrisis in Nederland", aldus Olaf Terpstra, Director.


B-Right Urban Living ontwikkelt vooruitstrevende micro-woonoplossingen; een slimme combinatie van betaalbare persoonlijke ruimtes en gemeenschappelijke ruimtes, resulterend in betaalbare en leefbare woonruimten. In 2022 heeft B-Right Urban Living maar liefst 855, betaalbare huurappartementen en studio's toegevoegd aan het Mosaic Microliving portfolio, terwijl de komende 12 maanden gestart wordt met de bouw van 700 sociale huurwoningen. B-Right Urban Living speelt zo, ook in het huidige economische klimaat, een belangrijke rol in de ontwikkeling van betaalbare woonoplossingen in Nederland.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Limburg.

Laatste nieuws