B-Right Urban Living
  • News
  • 19-1-2024

B-Right Urban Living levert 38 studio’s op in centrum Sittard

Met de oplevering van 38 studio’s in de sociale sector heeft B-Right Urban Living de eerste fase van haar project aan het Stationsplein in Sittard afgerond. Met de realisatie van het complex aan het Stationsplein is het stadsaanzicht op deze centrale plek in hartje Sittard hersteld. De woningen zijn na oplevering toegevoegd aan het portfolio van Mosaic Microliving, dat inmiddels bestaat uit ruim 3.000 huurwoningen, waarvan het overgrote deel in de sociale sector.

Na een intensieve sloop van de bestaande bebouwing op de locatie is bouwbedrijf Hendriks Gemert begin 2022 begonnen met de bouw van 38 studio’s voor een- en tweepersoonshuishoudens. Het complex past stedenbouwkundig mooi binnen de bestaande structuur aan het Stationsplein, mede doordat de woningen op de vierde verdieping voorzien zijn van een ruim dakterras. De verticale geleding in de vorm van penanten vormt een knipoog naar de voormalige gevel op deze plaats. De sluitstenen op de penanten tonen het wapen van Sittard. In combinatie met de grote puien en Franse balkons ontstaat een statig geheel, met veel woonkwaliteit voor de studio’s. De gevelpanelen in groene en blauwe tinten maken iedere studio herkenbaar in de gevel, en geven het geheel een frisse uitstraling. De studio’s worden gemeubileerd verhuurd via Plaza Resident Services.

Druk op huizenmarkt

"Met de oplevering van fase 1 en start van de bouw van fase 2, zorgen we in totaal voor 65 betaalbare huurwoningen voor een doelgroep die het op dit moment erg moeilijk heeft. Ook in Sittard neemt het aantal huishoudens toe en staat woningmarkt onder druk. We beseffen dat het een druppel op een gloeiende plaat is, maar we proberen op deze manier ons steentje bij te dragen aan de oplossing van de woningnoodcrisis in Nederland", aldus Olaf Terpstra, Director.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Limburg