Monoma
  • News
  • 8-3-2022

129 tijdelijke woningen in Amersfoort

Monoma Nederland is een overeenkomst met gemeente Amersfoort aangegaan om 129 tijdelijke woningen te realiseren in het voormalige kantoorgebouw 'Het Plot' in Amersfoort. Monoma zal deze woningen voor een periode van 5 jaar verhuren en beheren.

De gemeente Amersfoort heeft een grote behoefte aan woningen voor mensen die in een nijpende situatie zitten, denk aan statushouders, mensen die met spoed een woning zoeken, maar ook economisch dak- en thuislozen. Door in het voormalige kantoorgebouw ‘Het Plot’ woningen te realiseren biedt de gemeente deze doelgroep een oplossing voor de komende jaren. Het kantoorgebouw wordt omgebouwd tot 129 kleine betaalbare woningen met gemeenschappelijke voorzieningen en een gezamenlijke ruimte op de begane grond.

Samenwonen

Monoma zal de woningen voor een periode van 5 jaar verhuren en beheren. Wij zorgen ervoor dat de bewoners zo prettig mogelijk kunnen samenleven. Dit doet we onder andere door de inzet van een gemeenschappelijke ruimte, een vaste huismeester en door het organiseren van activiteiten. Maar ook doordat bewoners wordt gevraagd zich in te zetten bij het helpen van andere bewoners. Wij werken hiervoor samen met onder andere Integratiewerk en Gemeente Amersfoort.

Creatief gebruik van de ruimte

Gemeente Amersfoort heeft de benodigde vergunningen verleent. In maart wordt gestart met de verbouwing van het kantoorgebouw. Ongeveer drie maanden na de start van de verbouwing krijgt de eerste bewoner de sleutel. Jolijn van den Hengel, CCO van Monoma, legt uit: “In afwachting van de definitieve ontwikkelingen rondom Het Hoefkwartier, kan Monoma, samen met de Gemeente Amersfoort, zorgen voor succesvolle flexibele woonruimtes waar verschillende mensen met elkaar wonen en leven".

Toekomstplannen

'Het Plot’ ligt in een wijk met kantoren en onderwijsinstellingen. Maar de komende jaren verandert het naar een wijk met een stedelijke uitstraling. Een wijk waarin wonen, werken, leren en ontspannen samenkomen. Door kantoren om te bouwen naar appartementen en nieuwe appartementen te bouwen, verandert het van een wijk waarin voornamelijk gewerkt wordt, naar een wijk waar ook gewoond wordt. Samen met B-Right Urban Living worden er plannen gemaakt voor de definitieve invulling van de 'Het Plot' en de omliggende wijk. Naar verwachting wordt het gebouw gesloopt en komen er nieuwe woningen en werkruimten.

Laatste nieuws